СЪОБЩЕНИЯ: Относно няколко неща

Всякакви новини около сървъра ще се добавят в този раздел.
[BG][NCS]Mike
Скриптер
Скриптер
Мнения: 1253
Регистриран: нед фев 21, 2016 12:00 pm
Пол: Не е посочен

СЪОБЩЕНИЯ: Относно няколко неща

Мнениеот [BG][NCS]Mike » съб мар 16, 2019 11:24 pm

Относно пускане на оплаквания във форума

Забелязвам, че понякога има много безсмислени оплаквания, някои от които са с цел "хейт", други оплаквания са написани неграмотно, неразбираемо и без ясни доказателства. Не е нормално за 2-3 дена да има над 10 оплаквания в раздел "Оплаквания от администратори" да речем и като се има на в предвид, че повечето от тези оплаквания са безсмислени и не добре обяснени, това ми отнема доста време за да ги прегледам едно по едно, затова въвеждам следните правила за пускане на оплаквания срещу играчи, администратори или банди/мафии:
-Всяко едно оплакване трябва да е грамотно написано и добре оформено и обяснено. Грамотно написано означава например не да пишете "кво" ами "какво".
-Когато прилагате снимки към дадено оплакване, срещу линка на всяка снимка ще давате пояснение тя за какво е и какво показва тя.
-Когато прилагате клипове към дадено оплакване, срещу всеки клип ще посочвате секунди и за всяка секунда ще обяснявате какво показва дадената ситуация. Ще бъдат разглеждани само секундите, които сте посочили, а не целия клип.
-Снимките трябва да се качват само в сайта imgur, а клиповете само в сайта youtube.
-Всеки линк на снимка или видео и обяснението се пишат на отделен ред, а не заедно на един ред.
-Когато оплакването ви е свързано с това, че сте наказан от администратор без причина, трябва да обясните подробно защо според вас наказанието е несправедливо, а не например, когато пускате оплакване, че сте заглушен несправедливо и да публикувате снимка само как дадения администратор ви е заглушил. За администраторите също съветвам за всеки случай да правят снимки, когато наказват играчи за да могат да се защитават по-лесно и оплакващите да получава предупреждение за "хейт".
-Когато пускате оплаквания с цел "хейт" те няма да бъдат прегледани, а директно вие ще бъдете наказани с предупреждение. То просто си личи, когато оплакването е публикувано с такава цел.
-Всяко оплакване, което не отговаря на правилата, които описах по-горе, няма да бъде прегледано и темата ще бъде заключена. Повторно пускане на същото оплакване, макар и да е коригирано според правилата, няма да бъде зачетено, а играча, който го е публикувал повторно ще бъде наказан с предупреждение в сървъра. Затова вече мислете добре как ще си формирате оплакването преди да го публикувате.


Относно правилото за спам

Напоследък много често попадам на оплаквания относно дали ситуацията е била за наказание с причина "спам", кога и колко реда се броели за спам, спорове между играчи дали това е спам или не. Затова в най-скоро време ще бъде въведена промяна в сървъра, а тя е да се ограничи писането в чата през някакъв интервал от време, да речем през 20 секунди например да можете да публикувате ново съобщение в главния чат. Така ще се реши проблема с дискусиите и споровете дали играчът е спамил или не и повече няма да има наказания за тази причина освен за т. нар. "тарикатски спам". Интервалът от време все още не е решен какъв ще бъде, но ще се обсъди.

Относно публикуване на баннати играчи и оплакване от несправедливи банове

Когато преглеждам раздел "Баннати играчи" при някои от темите, най-вече когато бана е за Aimbot, се случва клипа да е твърде дълъг и аз трябва да го преглеждам от начало до края и да видя къде точно администратора си мисли, че е хака, което ми отнема време. Затова въвеждам абсолютно същите правила за раздел "Баннати играчи", каквито правила бяха въведени по-горе за публикуване на оплакванията т.е. накратко:
-Бановете да са грамотно написани и добре обяснени.
-Срещу всяка снимка или клип да има обяснение какво показва и да е посочена секунда, ако е клип.
-Срещу всеки клип задължително да има посочени секунди, където според вас се вижда хака на играча. Ще бъдат разглеждани само секундите, които сте посочили, а не целия клип.
-Снимките да са качени само в сайта imgur, а клиповете само в сайта youtube (ако не е спазено това, доказателството ви няма да е валидно).
-Всеки линк на снимка или видео и обяснението се пишат на отделен ред, а не заедно на един ред.
-Когато банвате играч първо качете клипа и се уверете, че сте в готовност да публикувате темата преди да го баннете, защото вече няма да се приемат оплаквания от сорта на "видеото ми не се е запазило", "бавен ми е интернета и затова не можах да кача клипа в рамките на 2 часа" и т.н.
-Всеки публикуван бан, който не отговаря на правилата, които описах по-горе ще бъде разгледан за разлика от оплакванията, но администратора ще получи предупреждение в сървъра, че не си е публикувал темата според новите правила. А ако бана е свързан с хакове, които трудно се забелязват като например Aimbot и не е описан подробно с цел описанието да ме улесни да преценя дали наистина има хак или не, такива банове няма да бъдат преглеждани и играча директно ще получи UNBAN.
-Колкото до оплакванията от несправедливи банове, те също трябва да отговарят на същите правила като стандартните оплаквания и баннатите играчи.


Относно ъпдейти на сървъра

Както знаете напоследък нямах свободно време, но вече имам свободно време за сървъра и ъпдейтите по сървъра ще започнат скоро, но не мога да кажа кога точно. Колкото до предложенията във форума, това че не са преглеждани скоро, не означава, че няма да бъдат прегледани. Ще ги прегледам и тях, така че ако имате идеи ги публикувайте там. Ще има нови и интересни неща скоро.

Относно DM турнирите за "Най-добър за 2018 година"

Турнирите ще бъдат проведени скоро само трябва да преценя кога да отделя време и за тях, защото като цяло има много работа по сървъра (форум, оплаквания, предложения, поръчки, ъпдейти и т.н.) и затова не мога да смогна с всичко.

Относно собствения клиент на сървъра

Ако си спомняте преди месеци бях разработил собствен клиент на сървъра, който забранява използването на CLEO в сървъра. Не съм го забравил и не е отпаднал като идея, така че, когато имам време и за него ще го видя и ще реша дали да го пусна в действие. Ще бъдат взети и мерки най-вече срещу Troll хаковете.

Относно за това, когато ми пишете в скайп

Понеже постоянно ми пишат много хора и понякога повечето от съобщенията не са чак толкова важи като например "ще ме вкараш ли в Grove" и т.н., а има по-важни съобщения от хора, които искат да направят поръчка например и като цяло понякога някои играчи ми пишат безсмислени съобщения, затова взимам следните мерки:
-Не искам да ми пишете за съобщения, свързани с invite в Grove. В момента си има лидер, който отговаря за Grove и него ще търсите, а когато няма лидер просто няма да искате invite. Ще чакате нов лидер да си плати и това е. Просто не искам никакви въпроси, свързани с Grove.
-Не искам да ми пишете дали може в NCS. Преди позволявах на някои играчи да се пишат с NCS просто за да не ми пишат повече, на други отказвах, но пък тогава се появяваха въпросите "защо този се пише с NCS, а аз не мога". Затова повече никой не искам да ме търси за NCS, на никой не давам, а който в момента има в никнейма си NCS, това не означава, че е в клана, а просто му е дадено така да се пише.
-Не искам да ми пишете да преглеждам оплаквания от играчи, администратори или банди/мафии. Аз ще си ги преглеждам, когато реша. Но иначе може да ми пишете за да прегледам даден бан или оплакване не несправедлив бан.
-Не искам да ми пишете да следя или да правя проверки на даден играч. Единствено може да ме викате, когато има Troll хакери в сървъра.
-Ако оспорвате много моите решения относно бановете и оплакванията и ме обвинявате, че защитавам дадени играчи, ще оставя [TPD]ivailo да преглежда оплакванията, които се публикуват от вас.
-Не искам да ми пишете за съобщения, свързани с постижения или предмети, като например къде се намира даден предмет или дали можеше да дойда при вас за да отворите постиженията, свързани с мен (сами трябва да ме намерите).
-Не искам да ми пишете в сървъра за да си видя скайп.
-Ако не спазвате тези неща ще ви блокирам от скайп. Тези неща се отнасят и в сървъра също да не ми ги пишете.


Относно грешни банове

Откакто почнах да се занимавам отново с форума си мисля, че повече преобладават грешните банове, отколкото правилните. Някои явно банват играчите без дори да са сигурни дали са с хак или не, а други сигурно даже и нарочно ги банват, защото ги "хейтват". Затова вече се вземат мерки и за всеки грешен бан администраторите ще получават админ предупреждение. Понякога има и спорни ситуации и администратора наистина може да сгреши за бана, затова е възможно да не получите админ предупреждение при първия си грешен бан, а чак при втория или третия. До максимум два пъти ще ви отправям забележка за грешен бан, а вече при третия път слагам директно админ предупреждение, но това ще е само, ако съм преценил, че наистина администратора е нормално да сгреши в дадената ситуация. Като цяло е възможно още при първия ви грешен бан да получите админ предупреждение или при втория или при третия. Всичко е по моя преценка в зависимост от ситуацията. Например не е нормално да банвате човек с причина Aimbot, който е убил играч със снайпер, като на клипа някои от куршумите му пропускат. При такъв грешен бан директно слагам админ предупреждение, тъй като ситуацията е съвсем ясна, че не е Aimbot. Така, че вече, когато поставяте бан много добре помислете дали наистина сте сигурни, че играча е нарушил правилата и че банна ще остане.

Ако се сетя да допълня нещо към тази тема, ще го напиша в нов пост. Затова преглеждайте темата, може да има нови неща за уточняване.
Ако имате някакъв въпроси, свързани с някои от тези съобщения, пишете на скайп gta.mike
[BG][NCS]Mike
Скриптер
Скриптер
Мнения: 1253
Регистриран: нед фев 21, 2016 12:00 pm
Пол: Не е посочен

Re: СЪОБЩЕНИЯ: Относно няколко неща

Мнениеот [BG][NCS]Mike » пет мар 22, 2019 1:16 am

Добавям следните неща към съобщението относно за това, когато ми пишете в скайп:

-Не искам да ми пишете за съобщения, свързани с постижения или предмети, като например къде се намира даден предмет или дали можеше да дойда при вас за да отворите постиженията, свързани с мен (сами трябва да ме намерите).
-Не искам да ми пишете в сървъра за да си видя скайп.


Относно грешни банове

Откакто почнах да се занимавам отново с форума си мисля, че повече преобладават грешните банове, отколкото правилните. Някои явно банват играчите без дори да са сигурни дали са с хак или не, а други сигурно даже и нарочно ги банват, защото ги "хейтват". Затова вече се вземат мерки и за всеки грешен бан администраторите ще получават админ предупреждение. Понякога има и спорни ситуации и администратора наистина може да сгреши за бана, затова е възможно да не получите админ предупреждение при първия си грешен бан, а чак при втория или третия. До максимум два пъти ще ви отправям забележка за грешен бан, а вече при третия път слагам директно админ предупреждение, но това ще е само, ако съм преценил, че наистина администратора е нормално да сгреши в дадената ситуация. Като цяло е възможно още при първия ви грешен бан да получите админ предупреждение или при втория или при третия. Всичко е по моя преценка в зависимост от ситуацията. Например не е нормално да банвате човек с причина Aimbot, който е убил играч със снайпер, като на клипа някои от куршумите му пропускат. При такъв грешен бан директно слагам админ предупреждение, тъй като ситуацията е съвсем ясна, че не е Aimbot. Така, че вече, когато поставяте бан много добре помислете дали наистина сте сигурни, че играча е нарушил правилата и че банна ще остане.

Върни се в “Новини”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост